Kroppen er ikke dele, der kan skiftes som reservedele

Din krop, din psyke og din sjæl er et. Du er her på jorden som et helt menneske – alt påvirker hinanden.

METAsundhed bygger på naturlove – der er logiske forklaringer på kroppens biologiske adfærd.

Kroppens celler, forsøger hele tiden at hjælpe os, ved at tilpasse sine biologiske programmer i forhold til det liv vi lever, det vi oplever og det vi føler.

Kroppen skelner ikke mellem issue, den reagerer. METAsundhed oversætter tanker og følelser til cellebiologi.

Meta? Hvad kaldte du det?

I Danmark taler vi om METAsundhed – du finder også omtalen METAmedicin.

Medicin opleves som noget vi får / tager, for at blive raske eller fjerne smerter.

Egentlig betyder medicin: Ifølge Gyldendals store ordbog, udøvelse af lægegerning og den videnskab, der er knyttet hertil. Ordet medicin kommer af latin medicina lægekunst og mederi helbrede.

METAsundhed META betyder udover, over andet, niveauet over dvs. kunsten som menneske at kunne reflektere ud over situationen og derved få perspektivet frem. Se helheden samt få detaljer frem, se sammenhænget.
METAsundhed handler ikke kun om den fysiske krop, i METAsundheden er integreret traditionel og komplementære behandlingsformer.

Grundtanken i METAsundhed er at forstå den biologiske proces samt vælge terapi / behandling, der støtter naturlig helbredelse.

Helhedsbaseret syn på mennesket

Som hele mennesker agerer og reagerer vi ud fra nøjagtig det liv, den enkelte lever og oplever.

Vi lader os påvirke.

Kultur, forældre, skole, samfund, arbejdspladser, personlige oplevelser skaber og lageres i os.

Naturlove giver altid samme resultat, uanset hvor ofte et evt. forsøg gentages – dvs. hvis jeg holder en tusch og slipper falder den ned, aldrig op. Det er tyngdekraften – en naturlov.

Teori er en antagelse baseret på studier og forskning, vi antager ud fra det samlede resultat, at noget er på en bestemt måde.

Det er det, fordi vi oplever og ser i resultaterne, at flertallet reagere på en bestemt eller næsten bestemt måde. Det er dog ikke sikkert, at 100% reagerer på denne måde.

Mennesket som en maskine

Ud fra en teori kan vi konstatere, vi kan udskifte f.eks. organer i mennesker, reparere et brækket ben med gips, fjerne sygdomme eller smerter med kemisk medicin, alle reagerer dog ikke ens.

I stor respekt for forskning og lægevidenskab – levende væsener som mennesker og dyr er ikke biler, der lige kan sendes på værksted og repareres. Det er fantastisk, vi kan det, vi kan inden for lægevidenskaben i dag.

Jeg tror på sygdom er en proces, vi består af modsætninger, verden består af modsætninger – Ying og Yan, mand og kvinde, dag og nat, aktiv og passiv… Denne rytme er skaberen af liv, af naturen. I polaritet fungerer alt.

Når vi får uorden / ubalance, pga. traumer – chok, det kan være alt fra ”far skælder 5 årig dreng ud, mens han leger glad uden at forstå dette”, til pludselige dødsfald, tager vi ubalancen ind i vores celler. Der er skabt et konfliktchok, ofte selvhelbreder vi, det gør kroppen konstant.

Hvis traumet opleves voldsomt

Vi tager ikke en intellektuel vurdering af, om oplevelsen er så voldsom, at kroppen ikke kan selvhelbrede, eller kræver længere tid til helbredelse. Fra traume – går kroppen i konfliktfase – dvs kroppen forsøger at agere og håndtere konflikten. Kroppen bliver kold / kølig idet kroppens energi ressourcer benyttes til at løse konflikten.

I konflikt fasen forekommer:

  • forandringer i organer og væv
  • muskelspændinger
  • søvnproblematikker
  • øget puls / blodtryksstigning
  • fordøjelsesproblemer
  • manglende appetit

Kroppens celler reagerer ved tilvækst eller nedbrydning. Der kan opleves funktions forstyrrelser i vævs, organ- og kropsfunktioner.

Konfliktløsning
Idet der opstår løsning / forbedring på opståede konflikt, vender processen, kroppen går i:

Helbredelsesfasen
I helbredelsesfasen heler kroppen op på sygdom, her opstår ofte infektioner måske feber. Kroppen føles varm.
Der opstår enten cellenedbrydning eller celletilvækst, modsat det der i det aktuelle traume skete i konfliktfasen.

Psyken – sindet vil finde fred.

Naturlov – Teori

Kigger vi på sygdom gennem naturlovens teori, er der en naturlig og konstant årsag til, vi har kolde og varme faser, at vi har celletilvækst mv.

Kigger vi med traditionelt videnskabs teoretiske briller, består helbredelse af flere sygdomme i at stoppe helingsprocessen, idet det jo er i helingsprocessen, vi oplever, vi er syge, vi er i METAsundheds modellen på vej til helbredelse.

Min klare holdning er, at mennesket ikke er bygget af tilfældige lemmer og organer, der kan ses på som enkelte dele. Ved at se hele mennesket kan vi støtte vores kloge krop til at helbrede sig selv.

Jeg ser med taknemmelighed på sundhedsvidenskaben, samtidig ønsker jeg at blive set som et helt menneske i et cellulært energetisk perspektiv.

Frygt kan skabe sygdom.

Placebo kan helbrede.

I Center for Velvære er Metasundhed en naturlig forståelse for sygdom. Jeg tager udgangspunkt i det hele menneske under både samtale og behandling. Traditionel medicin har sin berettigelse, ingen klienter hos Center for Velvære skal stoppe lægelig behandling. Jeg tilbyder et samspil, en forståelse af kroppens egen intelligente helbredelsesproces.

Jeg tilbyder en gratis 30 minutters før session samtale, har det vagt din interesse kan du booke en tid HER.

Er du blevet nysgerrig på METAsundhed kan jeg anbefale følgende bøger:

Susanne Billander, Din intelligente krop, får også som lydbog.
Peter Livine, Væk tigeren

Kærlig hilsen
Evah Izabella Beierholm
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil læse…