Ugens Spørgsmål: Hvad er EMDR?

Lise skriver:

Jeg har været hos en psykolog, hvor hun gjorde noget med mine øjne. Hun kaldte det EMDR, det kan jeg se du også bruger i samtaleterapi og behandlinger, hvad er det? Har det nogen virkning, udover det er rart. Jeg var helt tom efterfølgende.

KH Lise (efternavnet er kendt af Evah)

Kære Lise

Tak for dit dejlige konkrete spørgsmål.

Først den helt kedelige definition:
EMDR står for Eye Movement Desensitisation and Reprocessing hvilket betyder Øjenbevægelsesdesensibilisering og -behandling, desensibilisering betyder at gøre mindre følsomt, Det er en psykologisk behandlingsmetode desensibilisering kommer af de- og en afledning af sensibilis ‘følelig’, fra latin.

Når kroppen er stivnet i en negativ energi, er det svært at komme videre – ud af den aktuelle følelse. Hvis du vil noget andet, om det er fysisk, i ønsker eller i følelser, kræver det en ny og højere frekvens (læs om frekvenser her) for at matche ønsket, med mindre dit ønske skal opfyldes på på den lave frekvens du oplever at være på.

Det kan føles og er derfor svært at trække sig op, hvis følelsen er negativ, ordene du siger til dig selv er selv destruktive og din adfærd saboterer dig. Selv om oplevelsen, der har låst dig fast, er fra langt tilbage, oplever kroppen oplevelsen som nu, øjeblikket du frøs filmen fast i, vil opleves som nu, i dig. Det er denne film / erindringsbillede EMDR kan forstyrre og mindske.

Om EMDR er nøjagtig den bedste støtte til dig, kan jeg ikke vurdere på skrift, EMDR virker – det er helt korrekt som du skriver, det kan efterfølgende føles som om kroppen er tom, lige her er det en god ide at fokuserer på nøjagtig det du ønsker / vil i stedet, formuleret positivt.

I Center for Velvære indeholder sessionen udover spørgsmål og samtale, altid støttende redskaber som eksempelvis kan være EMDR, hvilke metode(r) der hjælper dig, vurderer og finder vi frem til sammen, du er specialisten i dit liv. Jeg har erfaring, faglig viden og intuition. Sammen rammer vi plet. Du kan flytte dig – hjælp er ikke for de svage, det er stærke mennesker der beder om hjælp. Du kan ændre dit liv.

EMDR støtter vægtudfordringer, følelsen af ensomhed, eksamensnervøsitet, søvnproblemer, afhængighed, traume og depressioner.

Jeg nyder at opleve mine klienters magiske forandring, også på psykologisk anerkendte metoder.

Du er altid velkommen til at skrive igen.

Kærlig hilsen
Evah Izabella Beierholm
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil læse…